Forsamlingshusets historie
Den 20. januar 1901, blev der afholdt et møde hos gårdejerske Karen Kristensen, Hjallese og 60 Hjalleseboere deltog. På mødet blev det vedtaget at bygge et Forsamlingshus på byggegrund skænket af gårdejerske Karen Kristensen. Et selskab blev etableret og jf. Gartner Hans Laurits Hansen blev der aktier for kr. 2.500 kr.
Der valgtes en bestyrelse med Hans Laur. Hansen som formand, og han fik bemyndigelse til at bygge forsamlingshuset. Ifølge vedtægterne måtte selskabet ikke pådrage sig en gæld større end kr. 1.000 kr. og hver aktionær en stemme uanset antal aktier. Underskud dækkes med lige stort beløb af hver aktionær. Offentlig dans må ikke afholdes i huset.
Forsamlingshuset udvikling
Den 16. juni 1901 stod forsamlingshuset færdig til indvielse med en byggesum på 4.373,70 kr. og den første generalforsamling blev afholdt samme dag. Hans Laur. Hansen blev valgt til formand.
Første lejer af huset var Afholdssamfundet, der for leje af lille sal og køkken hver lørdag aften fra kl. 7:30 til 12 betalte en afgift af 18 kroner kvartalsvis, og for agitationsmøder i store sal 5 kr. pr. gang.
1902 bygges et baghus til Forsamlingshuset og blev i de følgende år udlejet til dilletant, skolebørns gymnastik (kommunen betalte 60 kr. årligt), sangforening, husholdningskurser og familiefester.
1907 opsagde man kontrakten med Afholdssamfundet, der gentagne gange søgte om tilladelse til dans, hvilket man ikke kunne tillade. Senere fik en danseskole lov til at benytte huset.
1911 fik man indlagt elektricitet og der fulgte en tid, hvor mange foreninger brugte forsamlingshuset til deres aktiviteter.
1916 benytter 3 politiske foreninger forsamlingshuset dvs. Socialdemokratisk, Radikale og Venstre vælgerforeninger.
1973 gennemføres stor ombygning af huset som det ses i dag.
2024 blev kulturhuset etableret på 1.sal og renovering af lokaler med fokus på igangsætning af aktiviteter.
Bestyrelsen
Længst siddende bestyrelsesmedlem Kirstine Nielsen valgt til bestyrelsen den 11.april 1951 og efter 49 år. stoppede hun i år 2000. Bestyrelsens sikre, at bevarer huset stand og funktionalitet og gøre forsamlingshuset attraktiv og tidssvarende ved løbende forbedringer jf. krav fra bruger og myndigheder. Det er et aktivt hus med mange udlejninger hvert år.
Forsamlingshusets vært
Forsamlingshuset har altid været repræsenteret ved en vært eller et værtspar, som har sørget for, at huset er præsentabelt og et rart sted at komme, både til fester og til møder, kurser, dans o.m.a.